Streptokok v krku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda není škodlivé pro dítě 6 let, když neustále jeho praktická lékařka nasadí antibiotika na streptokoka v krku. A zda se to dá léčit tak, aby už se toho zbavil. Moje dcera je z toho už nešťastná kluk bere antibiotika už asi po čtvrté a stále se mu to vrací. Dá se s tím něco dělat? Děkuji za odpověď: Jana R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotická léčba není škodlivá, ale má samozřejmě své vedlejší účinky a rizika. Záleží, zda má Váš vnuk skutečně angíny, nebo zda se jen léčí nález z výtěru z krku. Mnoho dětí jsou totiž chroničtí nosiči - mají streptokoka v krku dlouhodobě a ten jim nepůsobí žádné obtíže, pak není nutné toto léčit. Vhodné bude probrat tuto problematiku s ošetřujícím dětským lékařem Vašeho vnuka. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: