Streptokok v močové trubici

Dobrý den, během posledních 6měsíců jsem měla 3x streptokoka v krku, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že jsem při orálním sexu přenesla, při této nemoci, streptokoka na přítele (do močové trubice), a proto ho chytla znovu? Dále bych se chtěla zeptat, zda je možné, že přítelovi kvůli tomuto streptokokovi začala následně praskat kůže na předkožce. Přítel (30) nikdy před tím žádné problémy neměl a nyní mu kvůli této praskající předkožce lékař doporučil obřízku. Bez toho, aby mu provedl jakákoliv vyšetření nebo stanovil diagnozu.

Odpověď odborníka:

Přenos streptokokové infekce se tímto způsobem neuskutečňuje. Pravděpodobnější je, že Váš přítel má streptokoka v krku také a je nosičem infekce. Bylo by vhodné, kdyby podstoupil výtěr z krku a byl přeléčen antibiotiky. Indikací k obřízce je běžné vyšetření pohledem a pohmatem, žádné další diagnostické metody neexistují. Se streptokokem to jizvení nemá nic společného.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: