Streptokok v pochvě

Dobry den. Muj pritel trpí od té doby co jsme spolu zacali chodit angínami,tudíž za 9 měsíců ji už měl asi 5krát.Doktor mu řekl že je ve styku s baciloosičem,ale ja mam chřipku jen občas,a nikdy ne anginu.Tento tyden pujdu na vyter krku a uvidi se,ale napadlo me jestli nemuzu mit streptokoka v pochvě.Ctela bych vedet jak se projevuje a zda je mozne aby mel pritel z toho anginy.Denní hygienu dodržuju s intimním mýdlem,jiné problémy tam dole nemám.Děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Anginu nemusí způsobovat jen streptokok, dále celá řada druhů streptokoků se vyskytuje u zdravých osob na kůži či sliznicích a vůbec to nevadí. Myslím,že z toho Váš přítel anginy nemá příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: