Streptokok v pochvě a přenášení

Dneska jsem volala do nemocnice pro výsledky stěrů a našli mi streptokoka v pochvě. Chtějí mi ho přeléčit antibiotiky, ale jsem na 4 týdny v zahraničí, tak s léčbou budu muset chvíli počkat. Nicméně příteli se poslední měsíc 3x vrátila angína, je možné, že to chytil ode mě? Pokud ano, tak při stěrech z krku, by mu to zjistili? Nebo to může mít v močové trubici a v krku se to jen projevuje, ale z krku to nejde zjistit? Mockrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nechytil to určitě z Vaší pochvy. Infekce se projeví angínou pouze při nákaze horních dýchacích cest a ne pohlavního ústrojí

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: