Střevní chřipka - antibiotikum (endiaron) či ne?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je proti střevní chřipce, kterou oba s přítelem trpíme (horečka nad 38, bolesti svalů, průjem, nausea), lepší bojovat primárně pomocí antibiotika (Endiaron) nebo přírodím jílem (Smecta) či živočišným uhlím spolu s probiotiky? Pitný režim dodržujeme (Je lepší oslazený čaj a proč ano/ne?) a jíme staré pečivo. (Jsou vhodné pouze staré rohlíky nebo může být i chléb, případně celozrný?) Je správné předpokládat, že gastroenteritida je častěji virového původu a tudíž Endiaron nemá význam, dokud se neprokáže bakteriální infekce?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Většina průjmových infekcí se řeší rehydratací-doplněním tekutin-a vhodnou stravou.Doporučuje se oslazený čaj,minerálky,případně i cola,světlé pečivo,vařená rýže,banány.Léky většinou nejsou nezbytné,jen při těžkém průběhu,tedy pokud se stav nemění během cca 2 dní,při zvracení,horečkách--pak by Vás ale rozhodně měl vyšetřit lékař.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-18 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: