Sy rotátorové manžety a kalcifikát v subakrom burse

Dobrý den.Od r.2006 kdy mi byla diagnostikován sy rotátorové manžety v pravém rameni,se mi již 2 lékaři snažili namluvit,že je to vše přiměřeně mému věku(v té době mi bylo 37 let)byla mi nabídnuta operace ASK,kterou sem ale odmítla z důvodu 2 hodně malých dětí o které by se neměl kdo postarat(to byl listopad 06).Ale pro velice silné bolesti sem již v lednu 2007 byla u ortopéda a zažádala jsem si o tuto ASK operaci.Pak sem byla posílána na různá vyšetření,podle kterých mi ale jiný lékař řekl,že to není tak akutní a že se žádná ASK dělat nemusí.To jsem trpěla ještě další rok,kdy se mi přidaly potíže s bloudícími ledvinami o kterých nikdo neměl ani zdání,ikdyž sem si dost často a to již od dětství stěžovala na silné bolesti,hlavně v pravé straně,která byla také více postižena a tak sem měla nastoupit operaci.Asi 1 měsíc před plánovanou operací jsem navštívila ortopéda opět pro velké bolesti,ale bylo mi řečeno že si mám dojít na psychiatrii,že bolesti mám psychického rázu,ikdyž to byl právě ten lékař co mi diagnostikoval 2 roky předtím (sy rotátorové manžety v pravo),tak sem podstoupila operaci pravé ledviny a doufala,že se bolesti v rameni nebudou již objevovat.Ale letos v lednu 2009,jsem změnila na radu své ošetřující obvodní lékařky ortopéda a ten nejen že zjistil,sy rotátorové manžety,ale i kalcifikát v subakrom burse.A hned mě na operaci ASK objednal.Vím že to není nic hrozného,ale spíše nepříjemně bolestivého,ale zajímalo by mě proč lidi kteří dělají mají výhody s léčením(jim neřeknou není to důležité),Já sem po MD a práci sem prostě nesehnala ale podle bývalého ortopéda sem narušená jen proto,že mám bolesti a že když ještě nedělám(stále se starám o děti),tak nemám otravovat lékaře?Vždyť sem si vždy vše platila.Já to vůbec nechápu.Oba ortopédové sídlí ve stejné budově a každý má jiný přístup k pacientovi.Chtěla sem se zeptat zda operace ASK může odhalit i jinou příčinu boletí?Léčím se totiž i na neurologii po úrazu páteře v dětství,kdy sem podstoupila LP,podle CT mozku mám prý nějakou variační asymetrii postranních komor,ale již od roku 1995 po rtg.C páteře :Závěr zněl:Při ploténce C4 jsou okraje těl přihrocené,degenerativní změny C4 incip.až I.st.,s menšími dorsálními osteofyty.A to ni neuroložka nikdy nevysvětlila,jen mě utvrzuje,že mám páteř úplně zdravou,ale již od úrazu trpím na silné migréní stavy a hlavu držím již několik let v indikaci(lehké) doprava,do seg hůře palpuji C1 při rotaci ad sin.do segm kyv C1/2 sym, inkl sin v segm C2/3 C3/4.inrlitrace TP C3.Vše mi sice každý napíše ale nechce vysvětlit a bolesti se jen zvětšují.Prosím co tyto věci vlastně znamenají?A může mít toto vliv i na bederní páteř a kostrč?Každý si myslí že se asi doma nudím,ale kdyby prožívali takovéto bolesti,při kterých manžel jen asistuje(nemohu stále ležet jen po špitálech,kde dostanu jen infuzi 2 dny si tam poležím a zase domů a zase vše od začátku,boleti či kolika,kapačka a domů Poraďte co mám ještě dělat.S úctou pacientka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vám lékař doporučuje operaci ramene, podstoupila bych ji a informovala se i na následnou rehabilitaci nebo lázeňskou léčbu, která by vám mohla podstatně usnadnit návrat do plného "zápřahu" obyčejného života. Jistě vám prospěje i psychicky, odpočinete si a budete více v pohodě. Souvislost bloudivé ledviny a syndromu rotátorové manžety není žádná. Bloudivá ledvina je vrozený stav, kdy ledvina není na svém obvyklém místě a může podléhat častěji infekcím, ale souvislost s onemocněním ramene tu žádná není. Bolesti od krční páteře jistě mít můžete, ale radou na ně je - pravidelné cvičení proložené občasnými rehabilitacemi. Vaše aktivita může bolesti značně zmírnit, protože jen zpevněné svalstvo kolem páteře zamezí nadměrné pohyblivosti obratlů proti sobě a tím se zmírní i bolest. Požádejte svou lékařku o rehabilitaci krční páteře s tím, aby vám pracovnice rhc ukázaly i cviky, které můžete cvičit doma a jistě se setkáte se vstřícností a vám se po jisté době hodně uleví. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: