Syndrom neklidných nohou

Dobrý den pane doktore, byla jsem s babičkou (77 let) u neuroložky, která po popsání příznaků mluvila o syndromu neklidných nohou a napsala Ropinirol farmax 2mg s postupným uvolňováním, druhý den babička pociťovala pocit na zvracení (nezvracela) a velkou slabost v rukou, prý jako by je nemohla ovládat, logicky ji to vyděsilo, tak jsem lékařku kontaktovala, doporučila lék rozpůlit, to bohužel nelze, celý se rozdrobí a samozřejmě příbalový leták bereme s rezervou ale je zde avizována nevhodnost půlení léku pro ztrátu postupného uvolňování. Má babička pokračovat v léčbě celým lékem a muže být neovládání rukou nežádoucím účinkem, který odezní? Nebo máme raději volit cestu opakované návštěvy a třeba se poradit o léků jiném? Velice děkuji za ochotu S pozdravem M. J.

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Martino, žádoucí a nežádoucí účinky léků se u starších osob mohou lišit od obvyklých účinků u mladších dospělých. Doporučuji Vám domluvit se na úpravě dávkování nebo změně léku s ošetřující lékařkou. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: