Těhotenský test

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se optat, udělala jsem si těhotenský test večer a byl negativní, na druhý den večer jsem zjistila, že se změnil v pozitivní, moc jsem tomu nevěnovala pozornost, protože jsem si myslela, že nějaké vlivy mohly ovlivnit výsledek. Další den ráno jsem si udělala test též a vyšel slabě pozitivní a to hned. Test, který jsem si dvakrát udělala je ani ne měsíc prošlý, ještě před pár dny mi stále hlásil negativní a teď pozitivní. Může test klamat? Odpoledne jsem si koupila nový test a zkusila a vyšel negativní. Můžu být těhotná? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze se spoléhat na testy, které jsou prošlé, stejně tak by se neměly testy hodnotit po uplynutí doby, která je určena k odečítání výsledku testu. Testy je doporučeno provádět, pokud se nedostaví očekávaná menstruace. Vyčkejte tedy termínu očekávané menstruace a test případně zopakujte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Rada paní doktorky sice dobrá, ale | Od: Lenka | 11.6.2015 14:00
paní doktorce asi nedošlo to
podstatné, že čím delší doba
uplyne od nechráněného styku,
tím je v případě nechtěného
těhotenství jeho ukončení
komplikovanější. Jinými slovy,
od nechráněného styku může v
době nedostavení se menstruace
uběhnout měsíc, pokud žena
nebera HA a má menstruaci ne
úplně pravidelnou, může to být i
déle, ovlivnění nedostavení se
menstruace díky stresu nebo
braní antibiotik paní doktorka
taky nezohledňuje. Což žena
která řeší těhotenství asi tu HA
nebere, že. Pokud by žena
potřebovala podstoupit mini
interupci, nebo užít potratovou
pilulku, tak každý den navíc pro
ni hraje dost velkou roli.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: