Těhotenství

Dobrý den. Jsem v 6+6t těhotenství, mám dva gestační váčky o vel. 14 mm a 9 mm. Jsou tam vidět embryonální struktury ale srdíčko ne. Mám se znepokojovat a kdy je srdíčko vidět? Ještě se chci se zeptat, mám po Konizaci čípku 2,5 cm, jaké je tam riziko ohledně donošení? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznepokojujte se, stáří těhotenství vypočtené z data poslední menstruace je orientační a až ultrazvukové vyšetření stáří upřesní. Na příští kontrole uvidíte, jak se těhotenství vyvíjejí. A kdyby náhodou ( i to se může stát) se některé nevyvíjelo (srdíčko se má objevit cca v 6.týdnu, dle UZ! - vypočtené stáří dle PM je opravdu orientační), v naprosté většině případů se jedná o těžce poškozený plod (těžké genetické odchylky, naprosto vadný vývoj zárodku ap.), který by stejně nepřežil. Pokud je čípek dobře uzavřen, donošení konizace samotná určitě nebrání. Jinak gynekolog bude pravidelně kontrolovat stav čípku a podle nálezu bude zavádět příslušná opatření (i při pootoevřeném hrdle lze často zvýšit šance na donošení i ke 100 %, podrobněji se kdyžtak vyptejte svého gynekologa).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x