Těhotenství

Dobrý den, > > chtěla bych se zeptat na pár otázeček ,ale nevím kde dřív začít. Takže je mi 29 let. Už bych ráda otěhotněla. S manželem jsme to vyzkoušeli opravdu jen párkrát a nic z toho si hlavu nedělám.Ale je tady pár vědí, které mě zneklidňují a nevím co si o nich myslet, proto Vás moc prosím o radu. > Poslední dobou se mi stává , že mám silné brnění v oblasti pochvy. Nevím jak to popsat,ale nejprve jsem měla pořád pocit, že stojím na drátě(nebo něčem) co vibruje a z toho mi vibruje spodek. Ale pak se mi to začalo stávat všude. Tak nevím vůbec co to je. > Pak je tady ještě jedna věc, že jsem po operaci slepého střeva a mám cca 10 cm velkou jizvu (operace v před šesti lety). Tudíž mám srůsty a slyšela jsem že by mi mohlo hrozit mimoděložní těhotenství. Docela se toho bojím. Porad´te mi prosím, potřebuji se vnitřně uklidnit,abych mohla v klidu pracovat na miminku . Ještě jedna věc, v případě mimoděložního těhotenství po jak dlouhé době by mě to mohlo ohrozit pokud to nezjistím od početí? Třeba za měsíc už by mi to mohlo dělat problémy?Asi jsem už hodně vystrašená tak bych potřebovala od vás uklidňující rady. Děkuji mnohokrááát!!!! > > > > Stanislava Zaťko >

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano, brnění pochvy (parestezie) může mít celou řadu příčin včetně lokálních - například používání kosmetiky nebo lubrikačního gelu. Zkuste na nějaký čas vše změnit a k tomu navíc užívat vitamíny skupiny B. Co se týká mimoděložního těhotenství, není to rozhodně pravidlem a mimoděložních těhotenství je opravdu, opravdu minimum i u srůstů - to by musely být výrazné srůsty někde v oblasti vejcovodů, aby vajíčko zarazily na cestě do dělohy. Těhotenství zjistíte poměrně brzy a už pokud vynechá menstruace, objednáte se ke gynekologovi, který jasně na ultrazvuku pozná, kde je plodové vejce umístěné. Co se týká případných problémů s mimoděložním těhotenstvím - záleží, kde přesně vajíčko uvízne. V každém případě to ale zjistíte dříve než se něco zkomplikuje. Opravdu se zbytečně nemusíte stresovat tím, co nemůžete ovlivnit. Naprostá většina oplodněných vajíček doputuje bez problémů až do dělohy. Není důvod, proč by tomu nemělo být i u Vás. Držím palce.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: