Těhotenství

Je mi 43let a mám 8 letou dceru,přítel chce dítě a a já mám velký strach,že to nezvládnu,jsem 10let po operaci štítné žlazy,mněla jsem nádor a beru letrox,stím mám spojené problém,že jsem hodně unavená,zimomřivá,vypadávají mi vlasy a nechty,zkusila jsem všechny vitaminy dostupné na trhu,jsem po konizaci děšložního čípku,díky velmi častým zánětům mám prořezavanou močovou trubici,jsem často nemocná,tak 8x antibiotika ročně,bud močové cesty nebo horní cesty,v posledních létech 2 mám navíc problémy s žaludkem a žlučníkem,tvoří se mi žlučový rybník a tak co 3 měsíce ho chodím nechat odsát,přítel mi problémy moc nevěří a myslí si,že si vymyšlím a dostatečně ho nemiluji,že si myslím,že dítě nezvladnu,do toho ještě podnikám,mám malou firmu tak stresy z práce a nedostatek času se taky podepisují,nevím kudy kam,děkuji za radu popřípadě příteli odborné vysvětlení,že opravdu po všech operacích a s mým věkem to není jednoduché

Odpověď odborníka:

Zdravím Pavlíno...ano máte pravdu, pokud nejste úplně zdráva, nejspíš by mohly nastat vážné komplikace pro vás i zdraví dítěte... těhotenství je opravdu velká zátěž, která organismus velmi oslabí a i zdravé ženy dostávají často hodně "zabrat", ve vyšším věku nemluvě...přesto mě zaráží že máte takové potíže, určitě by jste měla jít na podrobné vyšetření, vyloučit chudokrevnost, onemocnění jater, nastavit co nejlépe léčbu Letroxem atd... takže se určitě poraďte u svého lékaře či internisty, přizvěte svého partnera pokud bude samozřejmě ochoten si to vyslechnout, případně jej vemte k psychologovi, ale obávám se že někteří muži jsou v tomhle naprosto umanutí a po dítěti touží a nikdo jim to nevymluví a pak holt může dojít k rozchodu, jinak vám to bude dávat na talířek po zbytek života...nebo se dejte trochu dohromady pokud to jde a uvidíte jestli se budete cítit lépe... každopádně brát antibiotika 8x do roka je vážně něco někde špatně...dobré je pokusit tyto léky nasazovat jen když je to nezbytně nutné a né na každé nachlazení... a taky pokusit se odhalit možné příčiny opakovaných zánětů, při správné léčbě štítné žlázy a vyloučení jiných nemocí ženy žádné takové potíže nemají.. pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: