Těhotenství

Dobrý den, chtělabych se Vás zeptat jestliže jsem měla před 5 měsíci nechráněný pohlavní styk ( brala jsem samozřejmě HA , akorát když jsem dobrala platíčko tak jsem si další den vzala prášeek z nového takže bez 7 denní pauzy a v tom období braní druhého platíčka jsme ho měli) můj přítel ho před ejakuací vyndal a během styku jsme měli chvíli "pauzy". Menstruaci mám každý měsíc akorát jsem před měsícem HA a tak se mi objevila o pár dnů dříve. Moje kamarádka mě, ale vystrašila a já mám strach jestli se dá otěhotnět když od posledního styku jsem žádný neměla. Nevolnost nemám, prsa mě nebolí a mám je pořád stejná. Všichni mi říkají, že jsem hubená a na váze nepřibírám. To by po takové době těhotenství šlo poznat, ne? Jezdím na kole, běhám, za tu dobu jsem pila i alkohol. To bych poznala po styku jestli jsem nebo nejsem těhotná? Akorát mě poslední dobou bolí mezi třísli nevím jestli močový měchýř, ale cítím takový tlak a "buble to" ve mě a já newím jestli to něco je. Jinak děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud užíváte pravidelně antikoncepci, jste před otěhotněním chráněna. Ve dlouhém cyklu, tedy v tom případě, že užíváte více platíček bez pauzy, jste před otěhotněním chráněna také. Pravidelně menstruujete, menstruace, které se dostaví o pár dní dříve než čekáte, také neznačí těhotenství. Není důvod domnívat se, že byste mohla být těhotná.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: