Těhotenství

Dobrý den, 5 dní po dobraní antibiotik (Augmentin) jsem měla sex - ale partner se do mě neudělal. Beru antikoncepci (Jangee). Chci se zeptat, je nějaká možnost ze můžu být těhotná? Brala jsem 2 platicka v kuse, protože mi antibiotika vycházeli na 7 denní pauzu. Ale antikoncepci jsem brala cca ve stejnou hodinu jako antibiotika.. Pořád na to myslím, kontroluji se (prsa, břicho)... Zdá se mi to a pak zase tohle (bolí mě břicho apod...) - nervy jsou strašné... Už nad tím přemýšlím přes týden a je to fakt děs... Začala jsem přemýšlet nad testem, protože v pondělí - středu bych měla dostat menstruaci, a bojím se tak že přes nervy je stejně nedostanu, i kdyby vše bylo v pořádku a nebo toho že to bude pozitivní. Potřebuji uklidnit a znát názor někoho, kdo tomu rozumí... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Augmentin nesnižuje účinek hormonální antikoncepce. Těhotenský test si udělejte pro uklidnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: