Těhotenství během braní antikoncepce

Dobrý den, beru antikoncepci již přes 10 let. Před cca 6ti lety jsem otěhotněla, ale podmínky neumožňovaly dítě mít, takže jsem šla na miniinterupci. Z té doby vím jak reaguji na těhotenství (bolest v prsou a podbřišku, nevolnost během prvních dní). Nyní mám obavu zda nemohu být opět těhotná. Mám již cca 3 týdny problém s průjmy(stres+strava),tz že by prášky nemusely uplně fungovat. A posledních pár dní (5 po menstruaci) mám opět nevolnosti a pocity na zvracení(normálně nikdy nemívám) a bolesti v podbřišku(jako při menstruaci). Jen ty bolesti a tlak v prsou chybí. Zajímalo by mě zda je možné aby antikoncepce(kterou stále beru) měla vliv na příznaky těhotenství, zda může těhotenství nějak "zamaskovat". Nerada bych pokračovala v braní prášků a zárověn byla těhotná. Koupím si těhotenský test, ale i do budoucna bych tuto informaci ráda věděla. Díky moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud máte průjmy, nemusí se antikoncepce vstřebat a její účinek může být snížen, ale když proběhla menses je těhotenství málo pravděpodobné, pro jistotu ji ale těhotenský test udělejte. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x