Tlusté střevo

Prosím o radu.Po koloskopickém vyšetření a rozboru vzorků tkáně z tl.střeva u mne lékař zjistil Ulcerozní kilitidu.Zajímalo by mě,zda-li se tato nemoc nechá vyléčit,nebo je to nevyléčitelné.Užívám Sulfasalazin 2-0-2.A jak je to s alkoholem,jestli můžu alespoň skleničku piva po obědě,nebo raději vůbec?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, veškeré info vám poskytnou stránky : http://www.strevni-zanety.cz/ . Jde o nemoc imunity, je možné úplné zklidnění nemoci omocí léků a úpravy stravy - remise, ale vysloveně plná úzdrava je méně pravděpodobná, protože jakýkoli stres nebo nerovnováha může nemoc zase aktivovat. Je potřeba se o sebe starat a chodit na kontroly. Názor na alkohol a třeba recepty na vhodná jídla najdete na webu. Přeji hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: