Tlusté střevo

Dobrý den,prosím vás,chci se zeptat,jestli je možno-pro mě lepší nechat si uříznout konec tlustého střeva,protože ho mám kolénkovitě otočené,má 9let recidivu hemeroidů a hlavně věčnou zácpu,ikdyž jsem od svého proktologa,vyzkoušela Duphalac,laktozu,tak mě akorát bylo zle a stolice žádná.Jím hodně otruby,vlákniny a stejně si musím po 4dnech zácpy vzít gutalax,abych se vyprázdnila.Nevím už jak dál,proto,se ptám na uříznutí koncovky tlustého střeva.Ještě navíc,při vypalování hemer.se do mě dr.nedostane ani tubusem,řitní otvor mám úzký. Předem děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Odstranění části tl. střeva problém řitního otvoru nevyřeší. Prodloužené tl. střevo, dolichosigma opravdu může tyto potíže vyvolávat. Operovat jen kvůli zácpě tl. střeva - zcela vyjímečný zákrok. Operace většinou jen při opravdové zástavě plynů a stolice - ileu. Poradil bych se s gastroeneterologem, ten mi pomůže s dietou a některými opatřeními pro zrychlení pasáže. Gastroeneterologie je při každé okresní nemocnice. Pokud operovat potom spíše vytvořit spojku v tlustém střvě ke zrychlení pasáže. I tato operace je vyjímečná. Poradí váš chirurg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: