Tlusté střevo

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda při operaci slepého střeva bo jakékoliv jiné operaci jde pohnout s tlustým střevem?? Protože jsem prodělala už několik vyšetření od ulrazvuku přes CT až po MR břicha a jen na CT mi bylo zjištěno,že mám volnější úpon mezoklon transverza a ascendens, hepatální flexura v pánvi vpravo, ascendens směřuje atypicky kraniálně, levá strana kolon zvykle. A tady my všichni tvrdí,že to mám, tak od narození ,jenže já to přesně v tych místech cítím a mám z toho trvalou tlakovou bolest,která trvá už rok a půl! Myslíte si,že stím půjde něco udělat? Když před operací slepého střeva jsem neměla žádné potíže a hlavně mě nic netlačilo! Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko. Posun střeva při operaci apendixu je velmi nepravděpodobný. Rovněž v případě, kdy se operuje jiný orgán než střevo, není možné změnit pozici střeva. Pouze v případě, kdy se provádí cílený zákrok například s odstraněním části střeva, změní se jeho délka a pozice. To ovšem nebude Váš případ. Pokud jste prodělala všechna uvedená vyšetření, nenapadá mě, co více by bylo diagnosticky možné. Jako jedno z možných vysvětlení mohou být pooperační srůsty. Ty se diagnostikují velmi obtížně, většinou až při diagnostické laparoskopii. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: