Toxoplazmóza v těhotenství- hodnoty

Dobrý den paní doktorko, prosím o Váš názor: 1.těhotenství r.2010- zjištěné zvýšené IgG protilátky (informace, že je vše v pořádku) Nyní v 17.t.t. odběr+ poradna ve 21.t.t., IgG i IgM "v pořádku", ale celková hodnota je "hraniční"- 0,91. Lékař mě uklidňoval, že není třeba se obávat a že mne nechce zbytečně stresovat tím, že by mne poslal na infekční ambulanci. Skutečně mohu zůstat v klidu? (Možných zdrojů nákaz jsem si vědoma a snažím se jim vyhnout, ale ani o prodělané toxo před 1. graviditou jsem nevěděla.) Mockrát děkuji, přeji mnoho úspěchů

Odpověď odborníka:

Pokud jste prodělala, a podle výsledků jste opravdu prodělala, toxoplazmózu již před 1. těhotenstvím, není se čeho bát. Pro plod je riziková první nákaza toxoplazmózou v těhotenství.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: