Tp dle ms, uz

Mám TP dle poslední MS určen na 5.9., ve 12tt byl dle UZ určen TP na 29.8., tj. rozdíl přesně o 7 dní. V průkazce mi ponechali termín dle MS, já se dle toho řídila a objednala se ve 14+0 u Apolináře k porodu. Teď mě překvapila moje Dr, když mi chtěla vystavit mateřskou dle TP určeným UZ o týden dříve, že když je rozdíl týden, už se to bere podle UZ. Jaký TP je tedy oficiální? Všude (i zde v poradně) čtu někdy že se bere podle UZ až když je rozdíl VÍCE jak týden, tj. 8 dní a více, někdy zase že už od 7. dne včetně. Nebudu mít pak problém s přijetím k porodu do porodnice? Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nástup na mateřskou neovlivňuje přijetí k porodu. Pokud budete rodit přirozenou cestou, budete přijata do porodnice při normálním průběhu až se začne porod rozvíjet, tedy většinou po odtoku plodové vody. Termín porodu většinou nikdy není přesně na stanovený den ani dle poslední MS ani dle UZ. Miminko si samo řekne, kdy přijde jeho čas. Pokud budete rodit císařským řezem, budete se domlouvat na termín s porodníkem. Před porodem máte možnost navštívit porodní oddělení. Podívat se, jaké mají možnosti, jaká je standardní či nadstandardní péče, jak to probíhá po porodu atd.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Abstinenční příznaky: jak to vypadá, když ohrožují život
Články: Abstinenční příznaky: jak to vypadá, když ohrožují život
Jedním ze znaků závislosti...
Dopřejte svému nosu pravidelnou péči
Články: Dopřejte svému nosu pravidelnou péči
Čištění zubů či mytí rukou...
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
 Atopický ekzém u psů
Články: Atopický ekzém u psů
Stejně jako lidé mohou i...
Dospívající a hepatitida typu C: hrozbou jsou nejen drogy a sex
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: