Trichomonas vaginalis

Dobrý den, u lékaře mi byly z výtěru zjištěny: trichomoniáza, enterobacter a candida. Doktor mi předepsal: Nizoral a cotrimoxazol.... Pomohl mi ovšem až urovaxom. Všechny testy jsem nyní měla negativní, ale problémy u mě pořád pokračují. Jsem schopná fungovat pouze s urovaxomem. Tu trichomoniázu (pokud jsem se nenakazila jinak než sexuálně) mám už v sobě hodně let a prodělala jsem několikanásobnou antibiotickou léčbu (ne na ní). Zajímalo by mě, zda je možné, že ji stále v sobě mám, i když jsou testy negativní? Mám typické příznaky (výtok, pach po rybině...). Případně na jakého lékaře se mám obrátit (urolog, venerolog....). Prosím, poraďte.... Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petrane! Neposkytujete dost informací, napříjklad ani nepíšete, kde infekci máte. V úvahu připadá mimo vaginální infekce i přetrvávající infekce močových cest, alespoň u enterobactera s candidou. Výtok a zápach mohou být i z důvodů povšechné dysmikrobie, nemusí to být trichomoniása. Ta se pro zajímavost léčí celkovým podáním nitroimidazolů (klindamycin a jiné). Dysmikrobii předcházejte vhodnou péčí o přirození (pozor hlavně na přehnanou hygienu a drogerii, větrání/zapářku (intimky ne!). Omezte sladkosti, choďte v sukni/šatech.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si rozdělit péči o dítě?
Články: Jak si rozdělit péči o dítě?
Střídavá péče, která...
Když psoriáza opravdu svědí…
Články: Když psoriáza opravdu svědí…
Asi víte, že když vás něco...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sinice a koupání v přírodě
Články: Sinice a koupání v přírodě
V rybníku nebo přehradě...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci
Články: Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci
Aspirin, acylpyrin, nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: