Trittico nezadouci ucinky

Dobry den, uzivam trittico ac 150 mg na neurozu,uzkost a po 3 tydnech kdy beru celou tabletku pocituji ztuhlou celist, ztuhla pater, bolesti kloubu ,neklid .Je mozne ,ze mam tkzv.serotoninovy syndrom ? Muj lekar mi rekl, at snizim davku na 2/3 ..uprime me nejlepe uklidnil 0,25 mg rivotrilu nez jakekoliv AD ,zrejme asi nejsem typ kteremu dela AD dobre . Da se nejak zjistit jaky typ leku pasuje na mou psychiku ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Libore. U někoho se mohou nežádoucí účinky antidepresiv, které popisujete, vyskytovat. Tyto nežádoucí účinky by měly po snížení dávky ustoupit. Věřím, že Rivotril Vám ulevil od Vašich nepříjemných pocitů, ale je návykový při užívání dlouhodobém a se zvyšující se dávce. Pro riziko možného návyku se používá při léčbě úzkostí antidepresiva, která nejsou návyková a nezvyšuje se na ně tolerance, proto je Vám ambulantní psychiatr předepsal. Lidé, u kterých se vyskytl serotoninový syndrom potřebují neodkladnou lékařskou péči, neboť se jedná o akutní vážný stav. Každému člověku sedne určitý typ antidepresiv, ale musí se najít správná dávka. Každopádně, když zabere určitý lék jednou, tak zabere i příště. Držím Vám palce, děkuji za dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: