Trochanterická bursitida

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na Trachont. bursitidu.Mám za sebou dva obstřiky a noha stále bolí.Ráda bych do práce , ale vím ,že to není zatím vhodné.Noha strašně bolela při chůzi do schobů a jít byť jen do mírného svahu také nešlo.Rovinky byly docela v normálu.Na bolestivý bok si stále nelehnu a na druhy si nohu musím hodně podkládat.Boles ustane nebo zůstává mírná? V jakých činnostech omezuje?Abych si dávala pozor a vyvarovala se dalších problémů.Podle toho co čtu, je to asi běh na dlouhé trati. Říkám si,že jsou mnohokrát horší nemoci a prostě budu dělat všecko proto, abych omezila další nástup té příšerné bolesti,která je opravdu velmi nepříjemná a omezující.Proto děkuji za jakékoliv informace

Odpověď odborníka:

Je třeba vyloučit podíl možné existující časné artrozy kýčle Bolest v akutním stadiu značí zánětlivé změny, které by se měly zklidnit léčbou, kterou jste pravděpodobně prodělala. Stav nutno po léčbě zkontrolovat diagnostickým ultrazvukem. Většina zánětu se zklidní a v budoucnu pacient většinou již o prodělaných potíží neví. Pokud zlobí potom prostředky fyzikální léčby na rehabilitaci nebo prostředky léčby u ortopeda, obstřiky, rázová vlna, i protizánětlivé rtg ozáření. Pokud by se záněty opakovaly, potom v klidivém stavu vyjímečně uvažovat o operativním odstranění. Nutno vědět, že burz je v okolí velkých kloubů vždy více.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: