Tsh po missed abortion

Vážená paní doktorko, od r. 2002 se léčím na endokrinologii s autoimunitní chronickou atrofickou tyreoiditidou. Od roku 2007 medikace letrox 150 (vyjma 05/09 -11/2009, kdy byl letrox 125, rok 2002-2007 postupně letrox 25-125).Nyní jsem 4 týden po revizi po missed ab. Hodnota TSH 0,091. Ošetřující endokrinolog mi změnil medikaci na letrox 75 5x týdeně a letrox 150 2x týdně, kontrola za 4 měsíce. Je tento postup správný?Může být aktuální hodnota TSH důsledkem missed ab?Obávám se, že razantní snížení medikace může způsobit hormonální nerovnováhu a komplikace příštího otěhotnění. V roce 2009 mi po hodnotě TSH 0,16 byla změněna medikace z letrox 150 na letrox 125. Po půl roce bylo THS 18,15 a medikace byla změněna zpět na letrox 150. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych asi opravdu medikaci takto výrazně nesnižovala...myslím si, že Letrox v dávce 125ug denně (i s ohledem na průběh v minulosti) by byl ideální. Co se týká spojitosti s potratem, nelze to jednoznačně vyloučit, ale ani potvrdit. 30% všech těhotenství končí potratem z mnoha různých důvodů a štítná žláza na vině většinou není. Přeji hezký den a brzy nové těhotenství...

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: