Ulcerozní kolitida a rozestup přímých b. svalů

Dobrý den. V listopadu loňského roku jsem měl relaps kolitidy. Od té doby mě bolí pravý podbřišek. Bolest je spíše menší, nepíchá mě nikde, spíše jen pobolívá. Je to hlavně večer a spíše u kyčelní kosti. Občas přitom bolí i pravá strana zad nad pánví. Později v prosinci mi zjistili i rozestup přímých břišních svalů. Bolí to hlavně okolo pupíku a právě ta pravá strana. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli je to způsobeno rozestupem či jestli je to zánětem postižené slepé stevo. Vím, že při kolitidě bývá i on postižený, ale koloskopie je až za dva měsíce a já bych byl moc rád, kdybych měl jasno co nejdříve. Nevím přesně co to vše znamená. Bolesti mi přijdou spíše povrchové než, že by je způsobovalo střevo. Poradíte mi prosím jestli je to tím rozestupem nebo spíše ten postižený slepák? Předem děkuji Ondřej

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milý Ondřeji, bohužel to na dálku nejde, informujte svého obvodního lékaře o vašich potížích, event si sjednejte dřívější kontrolu u svého gastroenterologa, který vás vyšetří a na vaši otázku odpoví po vyšetřeních. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: