Umělá sladidla

Dobrý den. Mám jeden obrovský problém. Již asi 10let nadužívám umělá sladidla-nejdříve to byly tablety Irbis, nyní tablety fan.... ty už "beru" asi 6let... Max.doporučená dávka je 10tablet(údaje z krabičky) a já jich sním(samotné) a nebo vypiji v nápojích ai 500ks/den! Už nevím jak dál...zkoušela jsem snižovat dávky, ale vydržela jsem to maximálně 1 den... Co mi hrozí? Rakovina, selhání ledvin, oslepnutí(strašně se mi za poslední roky zhoršil zrak)...???? Jaká pomoc je pro mě vhodná? Děkuji moc za odpověď!

Odpověď odborníka:

Určitě by bylo vhodné navštívit diabetologa, příznaky mohou být komplikací cukrovky. Jednalo- by se o závislost, pak by bylo nutné navštívit odborníka psychiatrie. Rakovina z umělých sladidel nehrozí, spíše poškození jater, případně ledvin.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: