Ureaplasma

Dobrý den, pokud mi lékař stanovil ureaplazmata "s dobrou citlivostí", znamená to, že infekce je dobře citlivá k antibiotikům a tudíž i dobře léčitelná? Lékař mi navíc předepsal jen antibiotika 3 tablety naráz pouze první den a dál už nic. Stačí to na přeléčení? Za jak dlouho je dobré jít na kontrolní stěr (jestli vůbec)? Předem děkuji za zodpovězení!

Odpověď odborníka:

Milý Ondřeji, Vaši léčbu vede Váš lékař, který také zná výsledky vyšetření včetně citlivosti na antibiotikum, které Vám určitě nasadil podle výsledku kultivace. Proto se s tímto dotazem obraťte na něj. Jinak kontrolní vyšetření je nutno udělat po skončení antibiotické terapie.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x