Ureaplasma

Dobry den, Pri poslednim steru mi nasli bakterii Ureaplasmu urealyticum v mnozstvi prsahujicim 10 na ctvrtou UFC/ml. Ja osobne nemam absolutne zadne potize, ale muj snoubenec mel pred par mesici vyskyt zarudnuti a malych vyrazek na spicce penisu. Jeho testy z odberu krve byly negativni i na Ureaplasmu. Lekar mi tehdy dal jen cipek a v pripade ze pretrvaji potize u partnera tak at jdu na vaginalni vyter. Ja jsem na nej sla i pres to, ze parner jiz potize po styku nemel. Ziju totiz ve Francii a zde se vytery nedeleji preventivne jako u nas, po 4 letech kdy jsem tedy nebyla na vyteru (pouze na cytologii) jsem pro kontrolu sla. Nyni mi lekar predepsal antibiotika i memu partnerovi (Doxycycline 2 tablety denne po 10dni). Chtela jsem vedet zda je nezbytne je brat, pokud nemam a nemela jsem zadne potize a muj partner to nemusi mit z toho (coz mi potvrdil i zdejsi lekar). Kamaradce pry lekar na to dava antibiotika az pri koncentraci 10 na sestou a vice. Bohuzel by mi ani neudelali kontrolni vyter po lecbe antibiotiky. Na mou otazku co se stane, pokud antibiotika nebudu brat, mi lekar rekl, ze se to mozna samo snizi. Mockrat Vam dekuju za Vas nazor.

Odpověď odborníka:

Při koncentraci menší než 10 na 5 není dúvod k znepokojení. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Články: Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Zdraví a správná funkce...
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Mastopatie
Články: Mastopatie
Nejčastější nádoru podobnou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: