Ureaplasma

Dobrý den, paní doktorko, již před rokem jsem byla léčena antibiotiky na ureaplasmu parvum (byla však stále pozitivní i po dvou antibiotikách, dále jsem již nebyla léčena). Při letošním testu na mykoplazmata u gynekoložky vyšel výsledek ureaplasma urealyticum 10*4 CFU/ml, zároveň mi při jiném vyšetření ve stejné době byla zjištěna PCR testem DNA ureaplasma parvum pozitivní. Nerada bych při plánovaném těhotenství něco zanedbala. Měla bych se nechat přeléčit? Můžete mi na tento problém případně doporučit homeopatikum? Je možné, že se tyto bakterie nacházejí i jinde v těle, než v urogenitální oblasti (např. ve střevech)?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by dobré se bakterie zbavit, nutno otestovat ev. přeléčit i partnera. Homeopatikum Vám nedoporučím, neboť je neznám. Na vleklé infekty je docela dobře vyzkoušený Wobenzym.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: