Ureaplasma

Dobrý den, před čtyřmi měsíci mi zjistili na urologii, že mám pozitivní kultivaci na ureaplasmu/mykoplazmu, lékař tehdy nasadil antibiotika, které po následné měsíční kontrole zabrala. 3měsíce jsem byla bez obtíží, nyní jsem opět byla nucena navštívit lékaře,který na základě prvních výsledku /výrazného nálezu v moči/ a vzhledem k tomu, že v té době jsem nebyla jistá, jestli nejsem těhotná, předepsal Duomox 20x500mg. Na další výsledky z laboratoře prozatím čekám. Nyní již vím, že těhotná nejsem, což jsem zklamaná. Měla bych kontaktovat znovu svého lékaře, aby popřípadě nasadil jiné léky vzhledem k tomu, že nejsem těhotná?? V případě, že by u mne byla opět prokázána ureaplazma měli bychom těhotenství odložit? Je velké riziko pro dítě otěhotnět, když jsem nevyléčená?? Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Před početím by tento typ infekce měl být vyléčen. Doporučuji provést kontrolní vyšetření a pokud bude infekce stále přítomna, přeléčit jiným typem antibiotika (např. azitromycin a další).

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: