Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, mám dotaz ohledně UU. Měla jsem nechráněný pohlavní styk s přítelem, který mi po 3. dnech oznámil, že mu vyšla ureaplasma urealyticum. Hned jsem začla brát atb doxyhexal 1-0-1 tabl 100mg na 10 dní. Po 5 dnech bratí atb, jsem měla pohlavní styk s manželem. Je možné, že by se mohli u manžela projevit nějaké příznaky nebo už jsem byla chráněná?? Nebo je potřeba udělat verologické testy nebo radši automaticky nasadit znova ATB u mě, ale zároveň i u manžela?? Děkuji moc za info.

Odpověď odborníka:

Milá Lenko, pohlavní zdrženlivost po celou dobu léčby je na místě až do doby negativních výsledků. Samozřejmě, že nákaza je vždy možná, pokud nejste vyléčená a nepoužije se ochrana.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: