Ureaplasma urealyticum

Dobrý den V úterý 3.11. mi byly odebrány stěry z močové trubice, kvůli výtoku a pálení po močení. Paní doktorka mi předepsala než budou výsledky hotové Zinnat 500mg. V pondělí 9.11. jsem byl v ordinaci pro výsledky vyšetření. Bohužel sloužila jiná lékařka, která mi řekla, že ze všech vzorků je pozitivní pouze ureaplasma urealyticum. Doslovně je ve zprávě napsáno "UU masivně". Rozhodla, že mám dobrat balení Zinnat 500mg a po dvou týdnech od dokončení léčby se objednat na kontrolní stěry. Problém je v tom, že manželka (pracující ve zdravotnictví) našla informace z několika na sobě nezávisých zdrojů,že Zinnat 500mg patřící mezi cefalosporiny je pro léčbu ureaplasma urealyticum naprosto nevhodný. Jako např. tento text z venerologie.cz "K léčbě pomocí antibiotik nelze použít penicilin a cefalosporiny z důvodu absence buněčné stěny. Mezi účinná antibiotika patří doxycyklin či azitromycin. Alternativu představuje erytromycin, fluorochinolony a klindamycin." Co po tomto zjištění mám asi tak očekávat při kontrolních stěrech, nejspíš budu nadále pozitivní na ureaplasma urealyticum, které se mi během doby než k opětovnému vyšetření dojde, může pěkně rozšířit. Poraďte mi prosím ...

Odpověď odborníka:

Doporučuji přerušit terapii Zinnatem a nasadit účinná antibiotika - např. Azitrox/Sumamed.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: