Uskřinutá kýla

Mám dotaz,můj syn měl v 5týdnu uskřinutou tříselnou kýlu.Na chirurgii mu ji zatlačily,den strávil na JIP.Bylo nám řečeno,že pokud nebudou problémy,čeká se na operaci kolem tří let.Od té doby nebyl žádný problém,kýla nevyléza,ani není podle naší paní doktorky poznat,dokonce pochybuje zda to kýla byla.Od jiných maminek vím,že kýlu zatlačovaly a ve třech letech operace.U nás nic takového není,synovi jsou 4roky.Je možné aby se kýla zatáhla,a už dál nedělala problémy?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tříselná kýla vzniká následkem oslabení břišní stěny a průnikem kličky střeva do tříselného kanálu. Je možné, že postupem růstu se břišní stěna zpevnila a kýla nemá tendenci se opakovat. Pokud stěna zůstala oslabená, je riziko, že při větší zátěži (například zvedání těžkých předmětů) může kýla opět vzniknout. V takovém případě je nutné operovat.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: