Utrogestan a ovulace

Dobré odpoledne, chtěla bych poprosit o Váš názor : byl mi předepsán Utrogestan na podporu uhnízdění vajíčka, protože jsem 2x po sobě cca 3.týden od oplodnění samovolně potratila (jestli se to tak nazývá v takové časné fázi). Na kontrole bylo všechno v pořádku, děloha čistá. Pan doktor mi napsal Utrogestan od 17.do 25.dne MS, ale ovulaci dle testů jsem měla 11.den, obecně ji mívám dříve než ten průměrný 14.DC (mám jen jeden vaječník, nevím, jestli to souvisí). Pokud se náhodou zadařilo, nebude už na Utrogestan pozdě? A poddotaz : není kontraproduktivní po dvou potratech to hned zkoušet, i když byly bezproblémové a všechno odešlo se zpožděnou menstruací? Myslím tím, jestli se děloha nepotřebuje zregenerovat a teď je menší šance otěhotnět? Někdo tvrdí, že naopak je "připravená". Děkuji za odpovědi!

Odpověď odborníka:

Po 3 spontánních potratech je doporučitelné alespoň 3 měsíce neotěhotnět, jinak je vetší pravděpodobnost,že se situace bude opakovat.Ovulační testy nejsou absolutně přesné Utrogestan od 17 dne je na podporu 2 fáze cyklu se správným dávkováním. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Články: Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Zánět vedlejších nosních...
Čím nahradit chybějící zub?
Články: Čím nahradit chybějící zub?
Mezera po zubu narušuje...
Biopsie kostní dřeně
Články: Biopsie kostní dřeně
Biopsie kostní dřeně je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: