| Nápověda

Uz som sem pisal ohladne nakazy pri lizany .

Dobry den uz som sem pisal vcera a dostal som od Vas odpoved vid dolu : Chcel som sa este opytat kvapavka aj syfilis by sa prejavil iba v hrdle a nie dolu?!No a angina sa da lahko zamenit za kvapavku vtomto pripade a syfilis no to zistim iba vtedy ak sa mi naozaj ten vred urobi. Ako si nezamenit kvapavku za anginu.Možem nakazit aj svoje diet ak by nahodou ked budeme pit s jedneho pohara alebo len pusou?Mam male dieta a nerad by so to riskoval.Mam si radsej po popripade kupit Suprax a uživat 2x denne 10 dni pre istotu ak chcem mat istotu?Na syfilis neviem ake lieky sa pouzivaju.Dakujem za odpoved. Vasa odpoved včera : Ano, pohlavní nemoci se mhou přenést orální cestou a pak jsou jejich projevy v dutině ústní a v krku - kapavka probíhá pod obrazem anginy či bolestí v krku, syfilis se může projevit vředem na jazyku či sliznici úst.

Odpověď odborníka:

Kapavka v hrdle vypadá stejně jako jakákoli jiná angina, rozlišit se dá jedině speciální kultivací. Domnívám se, že běžným kontaktem, který popisujete, se nepřenese. Užívání antibiotik naslepo bez lékařského doporučení a kontrol rozhodně nedoporučuji , tyto praktiky vedou k bakteriálním rezistencím a problémům při léčbě infekcí v pozdější době.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Web uLékaře.cz je ve finále ankety Křišťálová Lupa 2014 – také díky Vašim hlasům!
Podpořte nás i v posledním kole. Děkujeme!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
 

Položte lékaři dotaz zdarma

  • Přes 60 lékařů v poradně
  • Zjednodušené pokládání dotazů
  • Možnost zúčastnit se všech soutěží
  • Anonymní pokládání dotazů
Registrace zdarma Registrace přes Facebook zdarma
Naposledy čtené: