Užívání luivacu před artroskopickou operací

Pro poškození menisku jsem byla v lednu objednaná na artroskopickou operaci kolene. Koncem prosince se mi na kůži objevil absces, který byl odstraňován chirurgicky. Protože v době plánované operace nebyl zhojen, operaci odložili na únor. Pár dní před přijetím na druhý termín se objevil další absces na jiném místě - na lokti. Opět chirurgicky odstraněn a operace odložena až na konec dubna. Na kožním oddělení jsem obdržela Luivac. Základní dávku bych ukončila 3 týdny před plánovaným posledním termínem. Mohu Luivac před operací užívat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Luivac můžete před operací klidně užívat. Patří mezi bakteriální lysáty, slouží k posílení imunity i proti bakterii staf. aureus, který bývá nejčastěji přítomen v abscesech.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: