Uzlik v stitnej zlaze

Dakujem Vam za odpoved ohladne uzliku v stitnej zlaze.Tych mikrokalcifikatov sa velmi obavam i ked ma uzlik len 6 mm..Je nieco co moze clovek spravit aby sa uzlik nezvacsoval? Nejake vitaminy..pripadne comu sa vyvarovat, aby sa nezvacsil? Chcela by som sa Vas este spytat pani doktorka, ci v pripade, ze uzlik zostane 6mm, mozem s nim fungovat i napriek mikrokalc. v nom? Alebo sa moze pocas pol roka uzlik zvrhnut aj na zhubny? So stitnou som nemala nikdy problem, preto tie obavy. Dakujem este raz.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sama s tím nic nenaděláte, je důležité udržovat normální hormonální hladiny, zejména TSH, které má stimulační vliv na buňky štítné žlázy. To je ale v rukou Vašeho endokrinologa. Co se týče mikrokalcifikací a chování uzlíku, obávám se, že Vám nikdo nemůže zaručit, jak se bude dál chovat a v jakém časovém období. Pokud by měl Váš endokrinolog nějaké větší obavy ohledně charakteru uzlu (mikrokalcifikace nejsou jedinou varovní vlastností uzlu, také nejsou zárukou ničeho), může Vás poslat na superkonziliární pracoviště, kde se mohou pokusit do uzlíku přes malou velikost píchnout, resp. indikovat rovnou operaci. Závisí i od Vašeho přání. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: