Uzlina a tlak v krku

Dobrý den. Již asi 4 roky mám pocit knedliku v krku,beze změn,stále stejná situace bez zlepšení. Byla jsem s tím na ORL, tam vše v pořádku,krevní testy na štítnou žlázu také v pořádku,tak mi bylo doporučeno užívání Vincentky. Letos se to ovšem začalo zhoršovat,tlak je větší,trápí mě chrapot,dušnost,špatně se mi polyká a v noci se mi špatně dýchá,když jsem na zádech. Zhoršila se mi kvalita vlasů a nehtů,na kterých mám bílé skvrny a čáry a konce mám lehce žluté. Krevní rozbor a výsledek nového vyšetření na ORL zasílám v příloze. Uzlina na krku se od června lehce zvětšila. Může to být štítná žláza? I přes to,že výsledek z krve vyšel v normě? Nebo se mám obávat něčeho horšího? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní Ivo, dušnost a chrapot si jistě zasluhují pečlivé vyšetření příčiny potíží. Přiložený laboratorní nález je v pořádku, potíže nevysvětluje. Zvětšení štítné žlázy sice není tímto výsledkem vyloučeno, ale celkové příznaky, které by mohly být dány případně i sníženou funkcí štítné žlázy, mají tedy důvod jiný. Z ORL máte další rozumný postup rozplánován - UZ krku posoudí velikost štítné žlázy a uzlin na krku aj., a podle něj budete vědět víc. Pokud se obáváte nádorového onemocnění, nutno říci, že ORL vyšetření na takovou eventualitu neukazuje. Přeji Vám brzké nalezení příčiny problému a vhodné léčby!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: