Uzlina na krku

Dobrý den, asi 6 týdnů mám na pravé straně krku nad klíční kostí zvětšenou uzlinu (asi 0.7x0.7cm), na pohmat nebolestivou. Zatím jsem nebyl u lékaře. Mohlo by se jednat o nějaký závažnější problém, nebo to je jen projevem několika prodělaných viróz? Na svojí výšku jsem také hubený (bmi index 18), může to souviset?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.V medicině může leccos souviset..každopádně byste měl co nejdříve kontaktovat svého lékaře.Absolvujete pravděpodobně nejprve sonografické vyšetření,které dokáže popsat strukturu zvětšené uzliny,dle nálezu pak se naplánuje další vyšetřovací postup.Rozhodně ve Vás nechci vzbudit pocit,že se jedná jistě o něco "strašného"-ale prostě bez vyšetření diagnosu postavit není možné.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: