Uzlina na krku

Dobry den, vsimla som si zvacsenu uzlinu na krku pozdlz kyvaca. Je uplne makka a pohybliva, akoby bola len tak tenka pod kozou, nie klasicka hrca, ale zda sa mi dost velka, asi ako nechet na palci. Minuly mesiac som mala skoro 4 tyzdne problem s krcnou chrbticou pravdepodobne zapaloveho povodu - reakcia na chlad, vobec som nemohla hybat hlavou, zabrali az dve balenia Dorsiflexu. Momentalne trochu kaslem, okolo seba mam dost chorych ludi. mam dovod sa znepokojovat alebo uzlina moze byt nasledok prekonanych obtiazi? Na nete som si precitala dost hrozostrasnych informacii, tak som dost vydesena. Dakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s krční páteří nebude mít uzlina žádnou souvislost. Všeobecně platí, že měkké uzliny, lehce citlivé, jsou většinou zánětlivé a netřeba se nějak znepokojovat na rozdíl od velkých tuhých a postupně se zvětšujících. Každopádně, jakého původu je rezistence nám řekne až sonografické vyšetření, které u svého ORL lékaře požadujte.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: