Uzlina na krku

Dobry den, pred dvema tydny me bolelo mirne v krku, bolest vystrelovala do usi a lehce me rezalo v prave uzline. Lekar z vyteru nasel streptokoka, dostala jsem bioparox. Po tydennim uzivani byl vyskyt streptokoka vyssi, ale bolest ustoupila, ptretrvaji zvetsene uzliny. Je nutne dalsi vysetreni na ORL pripadne nasazeni anitibiotik, abych streptokoka prelecila, kdyz mi nic jineho neni ? Stale jeste kojim. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Někdo z lékařů prováděl kontrolní mikrobiologické vyšetření- má tedy v ruce závěr kultivačního vyšetření, kde je kvantitativní a kvalitativní hodnocení nálezu. Zároveň laboratoř provede testování na citlivost vůči antibiotikům. V některých případech nemusí samotná přítomnost mikroba znamenat onemocnění, lékař dokáže rozhodnout, kdy antibiotikum nasadit / a bude respektovat při volbě otázku kojení/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: