Uzlina na krku

Dobry den preji, chtela jsem se zeptat ohledne uzliny na krku, kterou ma muj manzel. Podle sono vysetreni krku ma zvetsene mohutne prokrvene uzliny vpravo pri kyvaci, je predpoklad zanetlive etiologie. Dif.dg. o proces lymfat.rady, avsak mene pravdepodobny. Vcera jsme ziskali vysledky krve, kdy ma JT v poradku (pred 15 lety prodelal hep B a EB virozu), v KO+diff ma lehce snizene leukocyty 3,84, Neutrofily 0,470 a Neutrofily abs.poc.1,81, lehce zvysene monocyty 0,128. Mam o neho velky strach, aby se nejednalo o neco zavazneho. Uzlina je velikosti do 18x8 mm,je ostre ohranicena. Rika, ze na pohmat nebolestiva. Bolest v krku nema, teploty take ne, vahu ma stejnou, zadne nocni poceni, chut k jidlu ma. Od lekare dostal augmentin tbl. po 12 hod, kdyz videl uzg nalez, nijak se k nemu, ale nevyjadril a KO nevidel, ten jsme ziskali zatim predcasne od znameho z laboratore. Prosim napiste mi co si myslite? Napada me vsechno mozne.. Dekuji za odpoved Alice

Odpověď odborníka:

Nejspíše se také přikláním k zánětlivému původu, nádorová uzlina by se jevila jako podezřelá pohmatem, dalšími průvodními příznaky, a na USG. Stoprocentně lze ale dg zjistit jen biopsií uzliny.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x