Uzliny v krku

Jsem spíše hypochondr a asi to nic není, ale ráda bych se ujistila. Už nějakou dobu si na levé straně krku nahmatávám takovou malou bouličku (průměr max. 1 cm). Je to jen na levé straně, což mě trochu znepokojuje. Nemyslím si, že bych měla zvětšené uzliny a tak netuším, co to může být. Jinak hraji na housle, tak je třeba možné, že to od toho můžu mít..

Odpověď odborníka:

Michaelo
Nález zvětšených mízních uzlin ( lymfadenopatie)v oblasti krku je poměrně častý, ovšem né každá rezistence na krku je právě zvětšená uzlina (může se jednat např o fibrom , lipom, cysty a jiné).
Doporučoval bych vám navštívit praktického lékaře, ten musí zhodnotit vaši anamnézu, provést základní fyzikální vyšetření, zhodnotit zda není v dosahu uzliny nějaké zánětlivé ložisko (např. zánět v zevním zvukovodu, nález na mandlích, zubech atd) a určit další postup. V drtivé většině případů, pokud uzlina není velká (nad 2-3cm) se vyčkává např. měsíc, pokud se uzlina nezvětšuje a nejsou i jiné příznaky, lze vyčkat i déle. V případě nemizející lymfadenopatie je potom vhodné ORL vyšetření, ultrazvuk a základní serologické vyšetření (toxoplasmoza, EBV, CMV atd)

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Výsledek | Od: Veronika | 24.5.2016 23:35
Dobrý den, Míšo, chtěla bych se
zeptat, jaký byl u vás výsledek po
kontrole? Mám totiž úplně ten samý
problém, a dle vaší fotografie i na
úplně stejném místě. Dost mě to
znepokojuje. Předem moc děkuju za
odpověď a doufám, že jste zdravá.
Veronika
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: