Varikokéla

Dobrý den, před pár lety mi byla diagnostikovaná varikokéla, dosud jsem se nedokopal k operaci. Nedávno jsem si četl článek o snížení testosteronu u mužů a nemohl jsem si nevšimnout jistých podobností. Může varikokéla snížit testosteron ? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, teoreticky ano. Varikokéla může způsobit poškození varlete a tedy i buněk produkujících testosteron. Varlata by ale musela být malá a varikokéla těžká a oboustranná

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: