Varikokéla

Dobrý den, může při velice rozšířené varikokéle dojít k zmenšování varlete ?? mám už delší dobu příznaky varikokély, na levém varleti po celé jeho délce viditelné žíly, zduřelý šourek, občas pálení v zadu na tom varleti a také občas tahavý pocit v šourku, toto trvá už téměř půl roku. Ovšem nejvíc mě znepokoujuje, že před tím půl rokem mě extrémě bolelo v podbřišku, jelikož jsem ale předtím bral antibiotika, myslel jsem, že to souvisí s tím. Ovšem nyní se mi zdá, že je levé varle v šourku velice volné, oproti pravému, a ještě je také nepatrně menší než pravé, což předtím nebylo. Proto se ptám jestli to může souviset s varikokélou, nebo se mám obávat nejhoršího, že varle odumřelo, ale jelikož jsem to nehcal tak dlouho být odumřelo i druhé varle, i když mu nic nebylo. Děkuji...mám veliký strach jít k lékaři, protože mám strach z toho nejhoršího, proto se nejdříve obracím na vás. Děkuji za vaši radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měl byste lékaře navštívit, ten vám udělá ultrazvuk a varlata přeměří. Varikokéla neohrožuje varle odumřením, ale ohrožuje tvorbu spermíí (plodnost) - protože se okolí ohřívá přivedenou krví a spermie potřebují teplotu nižší. Varikokéla je nahromadění krve v rozšířeném žilním systému. Lékaře navštivte, vaše obavy určitě vyvrátí - ale to já na dálku nemohu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: