Varikokela, snizene libido, nechut k sexu

Dobry den pane doktore, v prvni rade bych Vam rad popral hodne zdravi a stesti do noveho roku, at se Vam dari v tom co delate a mate hodne uspechu. Nyni k otazce: Je mi 24 let a uz asi 14 dni pocituji snizeni vlastniho testosteronu (nebo nevim cim jinym by to mohlo byt). Predtim bylo vse v poradku. Nyni pocituji, ze mam snizene libido, nemam chut na sex a kdyz dojde k erekci, je to pouze na kratkou dobu a dlouho to nevydrzi. Mam partnerku, ta je uz zoufala, ja jsem jeste vic. Ona si mysli, ze ji nepritahuji, ale tak to vubec neni. Prijde mi, jako bych "ho" nemohl ovladat. Dela si proste co chce. Kdyz mam erekci, on najednou zacne padat a ja "ho" nedokazu udrzet, jakoby nebyl muj, erekce se najednou vytrati behem par sekund. Vubec nevim, co se to deje a moc me to stve, jsem z toho uz na dne. Zadne leky ci hormony neberu, az pred par dny jsem zacal brat zinek (v domneni, ze by mohl pomoct, beru 90 mg / den). Byl byste prosim tak hodny a mohl mi rici co s timto problemem delat? Je tu jeste jedna vec - pred rokem mi zjistili na levem varleti varikokelu (i kdyz ji tam mam podle meho nazoru dele) + i mensi cystu okolo varlete. Pan urolog mi rekl, ze na operaci neni nutne jit pokud bude spermiogram v poradku. Ze se to popripade resi az kdyz je nejaky problem s oplodnenim. Sel jsem tedy na spermiogram, namerili mi: koncentrace spermii 34 mil/ml, pohyblivost progresivni 29%. V zaveru plodnost dobra, normalni hodnoty spermiogramu. Nejsem si ale jisty, zda nema varikokela vliv na erekci, ci ta cysta na ni nema vliv??? Je to obcas neprijemne, uvazoval jsem, ze na odstraneni pujdu, protoze mi to tam prekazi. Mam velke starosti a proto zvazuji opravdu vse. Byl bych moc rad, kdybyste si nasel cas a snazil se mi nejak odpovedet co s tim ma delat. Byl bych Vam moc vdecny. Hlavne me zajima, zda opravdu varikokela ma ci nema vliv na erekci. Dekuji, mejte hezky den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, varikokéla nemá vliv na erekci v žádném případě. Není ani moc pravděpodobné, že Vaše potíže souvisejí s poklesem testosteronu. Ale zjistit jeho hladinu lze i u praktického lékaře. Příčin může být velmi mnoho. Nejčastěji to takto mladí muži mají z nějakých celkových problémů a špatného psychického stavu

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: