Varikokéla po operaci

Dobrý den. Jsem 15 dní po operaci varikokély na levém varleti (laparoskopicky). Setrvávám v klidovém režimu (doma), nosím přilnavé spodní prádlo, dodržuji pitný režim. Levé varle je v pořádku ale pravé po delší chůzi cca 2 hodiny a více stále natéká a je jako z kamene a na dotek bolestivé. Operace prý proběhla bez komplikací. Chci se zeptat je toto normální? 'Jak dlouho toto může ještě trvat ? Denně cca 5-7 hodin nachodím (nic těžkého netahám) bohužel musím v práci aspoň být a hodně chodit. Děkuji předem za odpověď Radek.

Odpověď odborníka:

Neuvedl jste na které straně byla varikokela operována. Určitý otok varlete po operaci varikokely se dstavuje měl by postupně odeznívat.. Po 14 dnech by se ale žilní poměry v oblasti malé pánve měly normalisovat. Doporučuji vám proto kontrolu a to neodkladnou v nemocnici, kde jste byl operován. Bude vhodné vyšetření Dopplerem. Zhodnocení žilních funkcí v oblasti malé pánve.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Články: Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Endokanabinoidní systém v...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: