Viroza v prvních týdnech těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda-li nachlazení/viroza bez teplot v prvních týdnech těhotenství může ohrozit plod. Týden po početí (resp. 17.den od poslední menstruace) mne začalo škrábat v krku. Po pár dnech to jako vždy pokračovalo rýmou a suchým kašlem. Jelikož mi těhotenské testy vycházely negativně, začala jsem užívat 1 den Sinecod a pak 2 dny Ditusin. Až poté, spíš náhodou, jsem si test udělala ještě jednou a k mému překvapení vyšel pozitivně, takže jsem léky okamžitě vysadila. Dávivý suchý kašel ale přetrvával a tak jsem navštívila lékaře, který mi řekl, že mohu užívat jitrocelový sirup a jinak to nechat na imunitním systému, aby se s tím vypořádal sám. Nyní bych měla být v pátém týdnu. Kašel už není tak strašně dávivý, je vlhký, vykašlávám a v krku mne škrábe jen ráno. Po celou dobu jsem bez teplot. Jelikož se toto nachlazení vleče, mám obavu o dítě. Budu ráda za Váš názor, případně radu, jak se rychle nemoci zbavit. Jelikož už mám jedno 18m dítě doma, partnera do večera v práci a babičky 100 km daleko, není možné se pár dnů vypotit, tak jak bych to normálně řešila. Předem děkuji za Vaší odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v této fázi těhotenství se může stát ještě cokoli, ať vinou virů nebo jiných vlivů,keré neovlivníte. Jezte hodně ovoce,pijte čas, kuote si vincentku na kašel, je skvělá i ve spreji do nosu. Kombinace pití a spreje je super.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: