Viroza nebo hiv infekce

Jsem heterosexuál, však před čtyřmi týdny jsem se poprvé nechal zlákat mužem. Měli jsme orální sex bez spolknutá ejakulátu. Po 22 dnech se mi udělal opar na ústech. A předevčírem to je po 23 dnech se mi udělalo špatně. Takhle špatně už mi hodně dlouho nebylo. 3x jsem zvracel a stolici jsem měl řidkou (na velké jsem byl však ráno jen 2x). Nemohl jsem pořádně ani vstát z postele, protože se mi dělalo mdlo a pocit zvracení. Také jsem ten den měl zvýšenou teplotu. včera už se mi udělalo lépe jen křeče a malé bolesti d břicha zůstali nic však velkého, už jsem mohl pomalu chodit. Dnes jsem by už v práci, mám jen asi zvětšené uzliny u uší, jinak jsem nic nezpozoroval jiného. Chtěl jsem se zeptat jestli to má souvislost s nějakou pohlavní nemocí (HIV či něčím takovým)? Toho muže moc neznám právě. Nebo jestli t byly příznaky či nějaká střevní viróza? co si myslíte? děkuji.

Odpověď odborníka:

Popsané trávicí obtíže běžně provázejí virové infekce gastrointestinálního traktu. Opar v ústech může být formou pohlavní nákazy (herpes viry). Z příznaků se však nedá ani potvrdit, ani vyloučit přenos jiných pohlavně přenosných infekcí včetně HIV. Je tedy každopádně vhodné se nechat ohledně pohlavně přenosných infekcí prohlédnout.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: