Vitamin b

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat co je pravdy na tom, že po vitaminu B se tloustne? Beru ho už asi rok kvůli tomu, že často trpím na opary. Je nějáka jiná možnost jak jim předejít? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jde o reakci těla individuálního typu, může to tak být a nemusí. Přidejte pohybovou aktivitu (chůze do schodů místo výtahu, kolo, aerobic - cokoli k čemu inklinujte) a tloustnutí se bát nemusíte. Prevence v boji s opary vaším věrným pomocníkem, proto děláte dobře,že se na ni ptáte! Překvapením pro mnohé lidi je, že oparům můžeme předcházet správnou stravou. V našem těle existují dvě aminokyseliny (arginim a lyzin), jejichž poměr je nejdůležitějším faktorem v boji s opary. Arginin napomáhá vzniku oparů, lyzin naopak vytvoření puchýřků potlačuje. Při boji s opary byste se tedy měla vynechat čokoládu, želatinu, těstoviny, pšenici a kukuřici, růžičkovou kapustu a ořechy. Jako prevenci lze naopak doporučit zvýšenou konzumaci mléka a mléčných výrobků, masa svétlého(ne červeného) a sójových bobů. Dále můžete obohatit jídelníček o ryby, pivovarské kvasnice, mořské řasy, ovoce a zeleninu, česnek, cibuli, hlívu ústřičnou nebo zelený čaj. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: