Vliv antibiotik při plánování těhotenství

Dobrý den! Kvůli podezření na boreliózu jsem dostala antibiotika na 20 dní. Zajímá mě: Jak dlouho ovlivňují organismus antibiotika Doxybene (100mg)? Ptám se na to v souvislosti s plánováním otěhotnění. A co sama borelioza? Jak dlouho je třeba počkat s otěhotněním? Velice děkuji za odpověď. M.

Odpověď odborníka:

Lymská borelióza v graviditě Tato infekce není řazena mezi nebezpečné teratogeny, nicméně vyžaduje pozornost. Pokud k infekci dojde během těhotenství je třeba zahájit léčbu vhodným antibiotikem a sledovat ženu až do doby porodu, kdy je odebírána pupečníková krev a vzorek placenty na vyšetření.. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: